NS zet dronepiloten in voor onderhoudsinspectie

Om stations en andere gebouwen te controleren op schade en slijtage worden speciale drones ingezet. Hiervoor hebben NS gecertificteerde dronepiloten Remco en Sep een testvlucht uitgevoerd. De test was succesvol, waardoor NS de komende jaren mogelijk zal investeren in dronevluchten voor dergelijke werkzaamheden.

Testvlucht met drone geslaagd

De eerste testvlucht met een drone was op Utrecht Centraal en de Moreelse Brug. Met een drone hoeft niet op hoogte te worden gewerkt, waardoor het veiliger, sneller en eenvoudiger is. Daarbij is er minder overlast voor reizigers door minder afzettingen. Als laatste zou de inzet van drones tot lagere kosten leiden.

Drones en Privacy

In het kader van de privacy wetgeving worden dronepiloten van NS op pad gestuurd met speciale werkinstructies. Het gebied wordt vooraf verkend, waarna op cruciale plaatsen borden worden geplaatst. Hierop staat vermeld dat er opnames worden gemaakt en er met drones wordt gewerkt.

Het is principe niet de bedoeling dat er mensen worden gefilmd. Mochten deze uiteindelijk toch op de opnames belanden worden deze onherkenbaar gemaakt.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!