NS wil auto vervangen

Hoewel de NS in de afgelopen periode bezig is geweest met het afstoten van activiteiten die niet tot de kern behoren zijn zij met een nieuwe proef gestart, waarmee particuliere auto’s moeten worden vervangen voor auto’s van Uber en Snappcar. Daarnaast wordt er flink geïnvesteerd in OV fietsen om het gebruik van particuliere auto’s te minimaliseren.

Trein nieuws

NS Topman Roger van Boxtel geeft aan dat er wordt gestart met een experiment in Amsterdam, waarbij enkele abonnementhouders worden voorzien van saldo voor taxi’s van Uber en Snappcar. Met de proef wordt gekeken of mensen kunnen worden overgehaald om hun auto te laten staan en gebruik te maken van andere vervoersmiddelen. Volgens Roxer van Boxtel sluit dit goed aan bij de filosofie over mobiliteit van de NS. Daarbij is het doel van de NS om deur-tot-deur diensten te bieden, waarmee het reizen met de trein een echte vervanger wordt van de auto. De ontwikkelingen rondom de OV Fiets, Ubertaxi en Snappcar’s kunnen hier mogelijk een belangrijke rol in spelen.

Proef met Uber en Snappcar

Tijdelijk ontvangen enkele abonnementhouders in Amsterdam een tegoed voor Uber en Snappcar taxi’s. De NS test hiermee of mensen kunnen worden overgehaald tot gebruik van alternatieven vervoersmiddelen. Mocht de proef succesvol blijken kan er in de toekomst wellicht een nieuwe dienst worden aangeboden, waarbij taxibedrijven mogelijk worden opgenomen in een abonnementsvorm of dat er per OV Chipkaart/op saldo kan worden betaald.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl