NS tevreden met SNG ondanks storingen

De Sprinters Nieuwe Generatie (SNG) van NS kampen met problemen. De nieuwe sprinters van NS hebben last van storingen en andere kleine kinderziektes, waardoor de treinen meerdere keren per dag uitvallen. De problemen met de nieuwe sprinters hebben grote invloed op de resultaten van NS in het eerste gedeelte van 2019. Zo is de punctualiteit gezakt van 92% naar 82%.

8 keer op één dag

Afgelopen week is de nieuwe sprinter 8 keer op één dag uitgevallen, waardoor in totaal 130 treinen last hadden van vertraging. Voorlopig rijdt de trein enkel nog op het traject van Den Haag – Haarlem en Leiden – Hoorn. Later zullen de nieuwe sprinters op andere trajecten in Nederland worden geïntroduceerd.

In totaal heeft NS 206 treinstellen van de SNG besteld die gefaseerd worden gebouwd, geleverd en ingezet.

NS tevreden met de SNG

Hoewel de SNG kampt met kinderziektes en kleine problemen is NS tevreden met de aankoop en geeft aan dat het normaal is dat er een lagere punctualiteit wordt behaald met nieuwe treinen. Een punctualiteit van 80% is normaal en met de 87% die de SNG haalt doet de trein het zelfs goed.

Onervaren personeel

Belangenvereniging Voor Beter OV geeft aan dat de problemen voornamelijk door NS zelf zouden komen. Zo zouden er naast softwarefoutjes onervaren machinisten worden ingezet op de treinen, waar reizigers uiteindelijk de dupe van zijn.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!