fbpx

NS test snelle trein tussen Amsterdam en Groningen

Om de afstand tussen Amsterdam en Groningen kleiner te maken gaat NS testen doen om de reistijd korter te maken. Hiervoor wordt er op het traject 20 kilometer per uur harder gereden en zullen steden als Lelystad en Assen mogelijk worden overgeslagen. De reistijd tussen Amsterdam en Groningen zou hiermee 15 minuten kunnen worden verkort van 02:06 uur naar 01:51 uur.

Traxx Locomotief

Leerzaam

Volgens NS Topman Roger van Boxtel is het experiment tussen Amsterdam en Groningen leerzaam voor andere trajecten in Nederland. Het liefst worden ook andere grote plaatsen in Nederland verbonden middels een snelle treinverbinding met de Randstad om afstanden te verkleinen en treinreizen aantrekkelijker te maken.

Spitsuren

Aan de hand van de testresultaten zal de NS bepalen of een snelle treinverbinding haalbaar is. Mogelijk dat er 2 of 4 treinen per dag zullen worden ingezet in de spitsuren om de druk te verlichten en treinverkeer aantrekkelijker te maken voor forensen.

Magneetzweeftrein tussen Amsterdam en Groningen

Er zijn al vaker plannen gemaakt om het Noorden van Nederland te verbinden met de Randstad. Hiervoor is zelfs een magneettrein tussen Amsterdam en Groningen bedacht; de Zuiderzeelijn. Het bleef echter bij plannen waar nooit werk van is gemaakt.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl