NS start proef met in- en uitchecken bankpas

Afgelopen week heeft de NS aangekondigd te willen starten met een proef om per bankbas in- en uit te checken bij OV poortjes. Zo kan de overbodige OV Chipkaart worden geëlimineerd in de toekomst. Eerder was er een proef met mobiele telefoons, maar nu wordt ook deze methode onder de loep genomen. Het komende half jaar zullen er op het traject van Den Haag – Leiden maximaal duizend reizigers meedoen aan de proef, waarbij de pinpas dient als geldig vervoersbewijs.

Bewezen technologie

De technologie wordt in andere landen al succesvol gebruikt. Zo zouden er in Londen op de metrolijnen al miljarden ritjes zijn gemaakt met in- en uitchecken per pinpas. Ook voor toeristen lijkt dit een juiste oplossing, omdat zij hiermee niet in de rij hoeven te staan bij automaten of zich hoeven te verdiepen in de verschillende reisproducten. Bankpassen van VISA, Mastercard, ING, Rabobank, ABN of SNS voldoen op dit moment aan de gestelde eisen.

Mobiel inchecken ongeschikt

Eerder werd er getest met mobiel in- en uitchecken, maar dit bleek te gevoelig te zijn voor fouten en is daarom niet doorgevoerd.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!