NS Punctueler dan ooit!

Afgelopen week hebben de Nederlandse Spoorwegen en ProRail bekend gemaakt dat Nederlandse treinen nog nooit zo punctueel zijn geweest als in 2018. Daarbij stonden treinen minder vaak stil dan in 2017, waarmee het Nederlands treinverkeer op de derde plaats van de wereld staat met punctueel rijden naast Japan en Zwitserland.

Punctualiteitscijfers 2018

Volgens spoorbeheerder ProRail hebben treinen nog nooit in de Nederlandse geschiedenis zo punctueel gereden. In 91,4% van de gevallen kwamen reizigers op tijd aan op hun bestemming. Dit was in 2017 90,5%. Op regionale lijnen lag de punctualiteit nog hoger en kwam deze uit op 94,6% t.o.v. 93,9% in 2017. Op de Hogesnelheidslijn (HSL) kwam de punctualiteit uit op 82,7% waar een norm van 82,5% wordt gehanteerd.

Maatregelen en Mild weer

Er zijn een groot aantal verbeteringen doorgevoerd op het Nederlands spoor, zoals storingsteams die de hele dag paraat staan en verbeteringen aan de infrastructuur. Daarbij heeft het prachtige weer van afgelopen jaar ook meegespeeld bij het behalen van de mooie punctualiteitscijfers.

  • Aangemaakt op .
  1. Reacties (0)

  2. Laat je reactie achter

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Leuke ervaring, tips of een vraag? Deel het!

  1. Voor en door treinreizigers!
0 Karakters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie

Deel deze pagina!

Close