NS: met de trein naar Carnaval in 2024

Carnaval, een feest van vrolijkheid en gezelligheid. Na de ervaringen van vorig jaar zet de Nederlandse Spoorwegen (NS) tijdens carnaval extra in op hygiëne. Met ruim 250 extra medewerkers voor zowel dag- als nachtschoonmaak en verhoogde inzet bij het Coördinatie en Bijsturingsteam van schoonmaakbedrijven, streeft NS naar een schone reiservaring.

De focus ligt op het schoon houden van treinen en stations, waarbij conducteurs reizigers aansporen om afval mee te nemen. Extra afvalbakken en containers, uitgebreidere schoonmaakrondes, en langere openingstijden van toiletten dragen bij aan een schoner station. Ondanks deze inspanningen wordt een beroep gedaan op de reizigers: “Help mee en gooi je vuil in de afvalbakken.”

Veilig feesten met de NS

NS staat garant voor veilig feestvieren en een goede terugreis, met honderden medewerkers, waaronder machinisten, Veiligheid & Service-medewerkers en conducteurs. Extra treinen en verlengde dienstregelingen, vooral tijdens de laatste treinen, zijn gepland, met frequente bediening van alle Brabantse stations en station Weert. Reizigers worden aangemoedigd om altijd de NS-reisplanner te raadplegen.

In acht plaatsen, waaronder Tilburg, Eindhoven, en Maastricht, brengt NS de prinsen met de trein naar het carnavalsfeest. Speciale welkomstceremonies en de uitreiking van de officiële prinsenketting maken de ervaring compleet.

Prins bij NS onderhoudsbedrijf in Maastricht

In Maastricht stapt de prins op de trein bij het Onderhoudsbedrijf van NS in Maastricht, waar NS zelfs in het Limburgs dialect communiceert. De oproep om bij NS te werken wordt gedaan met een carnavalistisch tintje op WirkebieNS.nl.

Treinstations in feeststemming

NS plaatst niet alleen de prinsen, maar ook het publiek op een voetstuk. Speciale NS Carnavalsemblemen en pins worden uitgedeeld bij de intochten. Stations worden versierd in carnavalskleuren en bieden uitgebreide voorzieningen, waaronder extra lange openingstijden van winkels op stations Breda en Tilburg.

NS-app in carnavalsstemming

In de NS-app staat de Reisplanner in carnavalsstemming. Reizigers kunnen hun bestemming opzoeken onder de carnavalsnaam van de plaats, van Kruikenstad tot Waaienburg. NS wenst iedereen een vrolijk en veilig carnaval!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Citytrip Londen per trein plannen?

Londen, een stad doordrenkt van geschiedenis en bruisende energie, is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke citytrip. Met iconische bezienswaardigheden, diverse culinaire hoogstandjes en trendy winkelstraten biedt Londen voor elk wat wils. In deze gids...

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Parijs, de stad van liefde en licht, blijft een onweerstaanbare bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met zijn iconische bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en elegante boetieks biedt Parijs een onvergetelijke citytrip. In deze gids nemen we je...

Citytrip Hannover per trein

Hannover, de charmante hoofdstad van Nedersaksen in Duitsland, wacht op jou om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur te ontdekken. Deze stad, doordrenkt van traditie en moderniteit, biedt een perfecte mix van ontspanning en opwinding...

Pin It on Pinterest