fbpx

NS Flex van NS slaat aan

NS Flex is de nieuwe betaalmethode van de Nederlandse Spoorwegen en wordt massaal opgepakt door treinreizigers. Met de nieuwe service hoeven reizigers zonder abonnement niet het standaard opstaptarief van € 20 op hun OV Chipkaart te hebben, maar kan er aan het eind van de maand (achteraf) worden betaald. Hiervoor moeten reizigers uiteraard wel een persoonlijke OV Chipkaart hebben en moeten zij zich aanmelden voor het NS Flex abonnement. Hiermee zijn de gemaakte reiskosten altijd inzichtelijk via een mobiele app, kunnen reizigers zorgeloos inchecken zonder zich zorgen te maken over een opstaptarief en worden zowel de kosten van trein, metro, tram bus en OV fiets allemaal aan het eind van de maand verrekend met de reiziger.

Geen opstaptarief noodzakelijk

In de eerste week dat het reisproduct van NS wordt aangeboden zijn er al 16 duizend aanmeldingen. Volgens een woordvoerder van NS spreekt het mensen aan dat zij geen opstaptarief meer op de kaart hoeven te laden, reiskosten inzichtelijk zijn en het niet langer zonde is van de € 20 die altijd standaard op een OV Chipkaart staat. Daarbij kan een reiziger spontaan iets ondernemen zonder rekening te houden met de kosten, want deze worden achteraf pas betaald.

NS Flex verder ontwikkelen

NS Flex is meer dan een reisproduct, want de methode zal later mogelijk worden doorgevoerd naar betalingen per pinpas of mobiele telefoon. Een aparte OV Chipkaart is met de technologie van tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Wel geeft NS aan dat zij eerst het product en de betaalmethode willen verder ontwikkeln, voordat zij gaan kijken naar andere betaalmiddelen waarop het NS Flex reisproduct kan worden overgezet.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl