NS en Hema gaan door

HEMA en NS hebben vandaag aangekondigd dat ze hun succesvolle samenwerking voortzetten met de verlenging van de HEMA-winkels op negen belangrijke stations in Nederland. De stations in kwestie zijn Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Amsterdam Zuid, ’s-Hertogenbosch, Alkmaar en Maastricht. De vernieuwde overeenkomst heeft een looptijd van zeven jaar en belooft een frisse impuls te geven aan de winkelervaring voor (door)reizende bezoekers.

Complete make-over voor HEMA-winkels

De vernieuwde HEMA-winkels ondergaan een complete make-over om beter aan te sluiten op de behoeften van de dynamische stationomgeving. De eerste van deze geüpgrade winkels, gelegen op Amsterdam Centraal, werd op donderdag 31 augustus officieel geopend. De verhuizing van HEMA vanuit de Westelijke reizigerstunnel naar de IJhal – de hoofdentree aan de IJ-zijde – resulteerde in een aanzienlijk groter vloeroppervlak en een assortiment dat nog beter is afgestemd op de bezoekers van Amsterdam Centraal.

Femke Woudstra enthousiast

Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement & Exploitatie NS Stations, deelde haar enthousiasme: “Wij zijn blij dat HEMA de komende jaren onderdeel blijft uitmaken van het retailaanbod op onze stations. HEMA is beeldbepalend en een belangrijke toevoeging in het aanbod op de stations. Dit zien we ook terug in de hoge waardering van onze reizigers. Met de nieuwe frisse winkels, die aangepast zijn op de high-traffic omgeving, kunnen we het partnership een goed vervolg geven.”

Breed aanbod in HEMA-winkels

De vernieuwde HEMA-winkels bieden een breed scala aan producten voor de dagelijkse behoeften, waaronder textiel voor het huishouden, beautyproducten, mode, bureauartikelen, huishoudproducten, feest- en cadeauartikelen, en een vernieuwd assortiment van food-producten en dranken. Ook de vertrouwde hotdogkits, rookworsten en andere lekkernijen zijn beschikbaar.

Klanten kunnen gemakkelijk hun weg vinden, eenvoudig afrekenen bij onder andere de zelfscankassa, en er is extra aandacht voor duurzame producten. Bovendien zijn er bij de HEMA-winkels op de stations koffie, ijsjes en hotdogs verkrijgbaar om mee te nemen voor onderweg. De medewerkers op Amsterdam Centraal staan zeven dagen per week van 07.00 tot 22.00 uur klaar voor de klanten.

Machiel Lagerweij is trots

Machiel Lagerweij, Chief Operations Officer HEMA, deelde zijn trots: “Ik ben bijzonder trots dat we ons contract met NS op de stations hebben kunnen verlengen met zeven jaar en vernieuwde en moderne HEMA-winkels kunnen openen. De verlenging van het contract bood ons een uitgelezen kans om de winkels te vernieuwen en op te frissen.

Ook is het assortiment ‘echt HEMA’, maar wel aangepast aan mensen die onderweg zijn. Denk daarbij aan artikelen als paraplu’s, toiletartikelen, mode en cadeauartikelen. Het zal klanten direct opvallen dat de winkel niet alleen eenvoudig en logisch is ingedeeld, maar ook dat de winkel een frisse, gezellige en duurzame uitstraling heeft. Vol met mooie, praktische en goede producten die langer meegaan, uiteraard voor een scherpe prijs.”

Verbouwingen van HEMA-winkels

In november en december van dit jaar zullen de verbouwingen van de HEMA-winkels op de stations Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal en ’s-Hertogenbosch plaatsvinden. De winkels op de stations Alkmaar, Maastricht en Amsterdam-Zuid volgen begin 2024. Deze stappen zijn in lijn met de vernieuwde koers van HEMA, die anderhalf jaar geleden werd ingezet met als doel HEMA weer Echt HEMA te maken. De vier pilots van spiksplinternieuwe winkels, geopend in maart en april, hebben als basis gediend voor de verdere ontwikkeling van nieuwe winkels en de verbouwplannen voor bestaande locaties.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

5x wandelen: leuke wandelroutes in Berlijn

5x wandelen: leuke wandelroutes in Berlijn

Laat de straten van Berlijn je gids zijn terwijl je door de verschillende wijken dwaalt. Onderweg zul je lokale lekkernijen ontdekken, verborgen plekjes vinden en genieten van de levendige atmosfeer die de stad te bieden heeft. Verlies jezelf in de diversiteit van...

NS International: 7 Europese bestemmingen met korting

NS International: 7 Europese bestemmingen met korting

Ben je op zoek naar een onvergetelijke reiservaring met de trein? NS International biedt een scala aan opwindende bestemmingen waar geschiedenis, cultuur en avontuur samenkomen. Hier zijn 7 leuke Europese bestemmingen, waarvoor je treinkaartjes bij NS International...

Trein & Wandelen in Parijs

Trein & Wandelen in Parijs

Ontdek de stad van liefde, licht met onvergetelijke wandelingen! Parijs, met zijn sfeervolle straten en charmante pleinen, is een waar paradijs voor liefhebbers van wandelen. Laat je betoveren door de magie van de stad terwijl je deze sprankelende wandelroutes...

Pin It on Pinterest