Noodstop tussen Deventer en Enschede

Afgelopen week heeft de trein van Deventer naar Enschede een noodstop moeten maken, omdat de trein een roodsein zou hebben genegeerd. Onderzocht wordt of de noodstop werd gemaakt door de machinist of het automatische remsysteem dat in werking zou moeten treden bij het missen van een roodsein. Op het moment van de noodstop waren tientallen reizigers aanwezig in de trein. Volgens ooggetuige kwamen lampen naar beneden en werden mensen van de bank afgeschoven. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar de schrik zat er goed in. Sommige reizigers dachten zelfs dat de trein was ontspoord en raakte licht in paniek.

Trein

Veiligheidsteam bevriest trein

Enige tijd later verschenen er medewerkers van de NS met gele hesjes rondom het spoor. De conductrice zou reizigers toen hebben geïnformeerd dat het nog enige tijd zal duren, voordat de reis kan worden voortgezet. Het veiligheidsteam met gele hesjes ‘bevriest’ de trein tijdelijk en komt in dit soort situaties in actie om de trein en oorzaak te onderzoeken.

Pas na 2 uur kon de trein weer verder rijden en is deze teruggereden naar het station van Deventer, waarna reizigers verder konden reizen. Het overige treinverkeer heeft geen hinder ondervonden, aangezien zij via het zijspoor om de trein heen werden geleid.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!