fbpx

Nieuwe InterCity Trein (ICNG) legt eerste meters af

Op het testtraject van Velim in Tsjechië heeft de InterCity Nieuwe Generatie (ICNG) van NS de eerste zelfstandige meters afgelegd. De komende maanden zal de trein getest worden om storingen en uitval te voorkomen. De trein zal eind 2020 op het Nederlands spoor rijden. Eerst op het traject van de huidige InterCity Direct treinen tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Later zal de trein ook op andere trajecten in Nederland worden ingezet.

Nieuwe InterCity van NS (ICNG)

De nieuwe InterCity treinen van NS hebben een topsnelheid van 200 kilometer per uur. Dit is 40 kilometer per uur harder dan de topsnelheid van de huidige treinen, waarmee de reistijd tussen de steden met 3 minuten kan worden verkort.

Daarnaast wil NS het reiscomfort van reizigers vergroten met een gratis stabiele WiFi verbinding aan boord, rolstoelplaatsen en moderne toiletten.

81 nieuwe InterCity’s voor NS

In totaal heeft NS een bestelling van 81 ICNG’s besteld met een optie op meer treinen, wanneer deze zonder grote problemen in de dienstregeling worden opgenomen. De trein zal op het Nederland spoor waarschijnlijk te zien zijn in een variant van 110 en 165 meter lang. Daarbij kunnen de treinen worden gekoppeld om de capaciteit op het spoor te vergroten.

De huidige kleuren van de testtrein zijn niet blijvend. Voorlopig heeft de trein een geel/zwart design, maar dit zal later worden gewijzigd naar geel/blauw.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl