Nieuwe dienstregeling in 2019

De nieuwe dienstregeling is sinds gister 9 december van start gegaan met een aantal wijzigingen op trajecten vanuit grote stations als Zoetermeer, Den Haag, Gouda, Dordrecht, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Daarbij worden nieuwe treinen gefaseerd opgenomen in de dienstregeling en wordt er gewerkt aan nieuwe watertappunten en meer hulp voor gehandicapten op treinstations.

Nieuwe treinen

De NS heeft ruim 500 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe sprinters die vanaf 9 december en in de loop van 2019 gefaseerd worden ingezet. De 118 nieuwe sprinters van  Spaanse makelij zijn voorzien van een toilet, USB-aansluitingen, stopcontacten en gelijkvloerse instapplaatsen.

Vanaf 2021 zullen er nog eens 79 gloednieuwe InterCity’s worden toegevoegd aan het materieel van NS.

Watertappunten

Er zullen in 2019 op 200 van de ruim 400 treinstations watertappunten worden geplaatst. Hiervoor is ruim 3 mijloen euro uitgetrokken om het reisgemak te verhogen en zwerfafval te verminderen. Hiermee geeft de NS minder prioriteit aan de verkoop en meer aan het reisgemak en duurzaamheid. In de toekomst zullen er op de overige treinstations ook watertappunten worden geplaatst. Hiervoor rekent NS op hulp van drinkwaterbedrijven en gemeenten.

Gehandicapten hulp

In 2019 wordt er gewerkt aan verbetering van de reisassistentie voor gehandicapten. Met de NS Reisassistentie kan er op 127 stations om assistentie worden gevraagd voor hulp bij instappen en extra vervoer.

Wijzigingen dienstregeling 2019

Hieronder de wijzigingen van de dienstregeling in 2019 in het kort.

  • Zoetermeer opent een nieuw treinstation, waarop de trein van Den Haag naar Gouda 4x per uur stopt.
  • InterCity Dordrecht – Breda vervalt en rijdt slechts 1 keer per uur.
  • 5 treinen per uur tussen Amsterdam en Rotterdam met meer treinstellen. Een verhoging in capaciteit van 20% met een verhoogde ticketprijs.
  • Extra nachttrein in het weekend vanaf Den Haag CS naar Utrecht om half 1.
  • Vanaf april 20198 zal de Thalys niet meer stoppen in Rijssel/Lille, maar doorrijden naar Disneyland Parijs en Charles du Gaulle (luchthaven).
  • Elke 10 minuten een trein tussen Gouda en Utrecht met een verkorte reistijd van 8 minuten.
  • InterCitys van Den Haag CS naar Enschede staan 2 minuten korter stil op Utrecht CS.

Nieuwe dienstregeling op Twitter

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!