Nieuw treinstation Assen geopend

13 mei aanstaande is het dan eindelijk zover! Het nieuwe treinstation van Assen zal worden geopend, maar er moet nog veel gebeuren. De bestrating is nog in volle gang, de trappen moeten worden betegeld, de borden worden opgehangen en de laatste werkzaamheden aan de luifel worden afgemaakt. Op zondag 13 mei is het station geopend, maar is treinverkeer niet mogelijk. Mede door werkzaamheden aan de grote loopbrug is er geen treinverkeer mogelijk. De fietsenkelder gaat pas 2 weken later open, doordat de bouw vertraging heeft opgelopen door de hevige regenval van afgelopen week.

Niet alles is af

Ondanks dat niet alle werkzaamheden zijn afgerond krijgen reizigers 13 en 14 mei toch toegang tot de nieuwe passagierstunnel en het stationsplein. Ook de weg die voor het station langsloopt; de Overcingellaan wordt komende week opgeleverd. Reizigers kunnen vanaf zondag 13 mei nog geen gebruik maken van het treinverkeer, maar wel van het busvervoer.

FlorijnAs

De bouw van een nieuw treinstation in Assen was onderdeel van een veel groter project; de FlorijnAs. Naast het station wordt er gewerkt aan grote projecten als de Overcingeltunnel en de Stadsboulevard die in 2018 moeten worden opgeleverd.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl