Het gloednieuwe station Rotterdam Alexander is afgelopen week op een unieke manier geopend. Het was online mogelijk om de opening bij te wonen. Alle betrokken partijen opende gezamenlijk met één van de 37000 dagelijkse reizigers het station. Nadat alle betrokken partijen de sleutel hadden omgedraaid veranderde het oude in het nieuwe treinstation. Zichtbaar op de onderstaande video.

Nieuwe station Rotterdam Alexander geopend

Het oude station voldeed niet meer aan de behoefte van deze tijd en faciliteiten waren verouderd. Met het nieuwe station zijn zowel gevels, ruimtes als faciliteiten gemoderniseerd. Ook zijn de verschillende vervoersmiddelen samengebracht. Zo komt zowel de trein, bus, metro en fiets samen op het nieuwe station Rotterdam Alexander.

Naast alle verbeteringen realiseert ProRail nog een fietsenstalling met ongeveer 1000 plaatsen. Nuttig met oog op het toenemende aantal reizigers die met de fiets naar het station komen en de groei van OV fietsen.

Veilig overstappen

Het nieuwe station kent een loopbrug van de metro naar de trein, waarmee reizigers veilig kunnen overstappen. Directeur RET Maurice Unck: “Een belangrijke verbetering is de loopbrug over de sporen. Die zorgt ervoor dat reizigers binnen het station snel, veilig en comfortabel over kunnen stappen. En dat levensgevaarlijke ongelukken bij de oversteek naar de metro tot het verleden behoren.”