fbpx

Nieuw onderhoudscentrum in Lelystad

Trein nieuws

De NS is al enige tijd opzoek naar een juiste locatie voor het nieuwe onderhoudscentrum voor treinen. Afgelopen week is bekend geworden dat Lelystad tot één van de locaties behoort, vanwege de ruimte en centrale ligging. In het komende jaar moet duidelijk worden of het onderhoudscentrum werkelijk in Lelystad kan worden opgebouwd.

Trein nieuws

Werkgelegenheid

In Lelystad zijn ze blij met de mogelijke komst van een onderhoudscentrum. Ook al zullen bestaande medewerkers meeverhuizen naar het onderhoudscentrum is er tevens ruimte voor nieuw personeel. Er zullen ongeveer 150 tot 200 mensen komen te werken, waarbij wordt gekeken naar een uitbreiding van het huidige rangeerterrein langs de Houtribweg.

Meer treinen

Met de komst van 250 nieuwe treinen is er voor de NS behoefte aan een extra onderhoudscentrum. Momenteel zijn er vier grote werkplaatsen in Nederland; Amsterdam, Leidschendam, Maastricht en Onnen. Voor onderhoud en reparaties is een 5e onderhoudscentrum noodzakelijk en het centraal gelegen Lelystad lijkt een uitstekende keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl