Nepbom in trein naar Hannover blijkt vals alarm

Om aanslagen te voorkomen zijn de veiligheidsdiensten in de hoogste staat van paraatheid en dit zal de komende tijd zorgen voor meer valse bommeldingen en verdachte pakketjes. Er kan geen risico worden genomen en ook in de media zal het direct worden opgepakt. Naar aanleiding van een tip werd de voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Nederland afgelast en werd het Openbaar Vervoer en verkeer deels stilgelegd.

Tip van inlichtingendienst

De tip kwam waarschijnlijk van Franse of Engelse inlichtingendiensten, waarbij er een bom zou zijn geplaatst bij een groot sport evenement in Duitsland. De link met de voetbalwedstrijd werd al snel gelegd, waarna allerlei verdachte pakketjes werden aangetroffen. Zo vond de politie een ambulance, een auto en een pakketje in de trein, maar bleek het in alle gevallen (behalve in de trein naar Hannover) te gaan om een valse melding.

Nepbom in trein bij Hannover

Reizigers hadden een man zijn tas zien achterlaten in de trein. Zij hebben hem hier direct op aangesproken, maar de man reageerde hier niet op, liep door en verdween in de menigte. Hierop hebben zij direct de politie gewaarschuwd, waarop iedereen werd geëvacueerd. Ook de ‘explosievenhond’ reageerde positief op de tas, maar naderhand bleek het slechts om een mobiele telefoon, draden en printplaatjes te gaan. De nepbom was dus expres door de man geplaatst, maar over de identiteit is nog niets bekend.

De politie is nog steeds opzoek naar de man die de nepbom achterliet.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl