Neem water mee in de trein!

Het wordt deze week warm in Nederland en reizigers wordt daarom aangeraden om water mee te nemen in de trein. Niet alleen zal dit een must zijn bij drukte in de trein, maar kan het erg benauwd worden bij storingen, vertragingen of een defecte trein.

Trein Nieuws

Het kan tot gevaarlijke situaties leiden, wanneer de airco uitvalt. Zeker in treinen waar de ramen niet open kunnen zal de temperatuur snel oplopen. NS zet daarom alleen treinen in met airco en doet er alles aan om reizigers te voorzien van een comfortabele reis.

Donderdag Code Rood

Zeker op donderdag worden problemen verwacht en zal mogelijk een aangepaste dienstregeling worden ingevoerd. Oude locomotieven met slechte aircosystemen zullen uit de dienstregeling worden gehaald.

Neem daarom altijd een flesje water mee. Is uw waterflesje op? Waterflesjes kunt u bijvullen bij één van de negentig waterpunten op NS treinstations.

ProRail Noodprotocol

Wanneer het warmer dan 25 graden wordt treedt bij ProRail het Noodprotocol in. Het spoor en spoorleidingen zetten uit door het warme weer en zijn hier niet tegen bestand. Dit kan zorgen voor extra storingen op het spoor en uitval van airco in de trein.

Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Blijf daarom kalm en help medereizigers in benauwde situaties.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!