Minder treinen tussen Amsterdam en Rotterdam door ziekte

Komend weekend rijden er minder InterCity’s op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam. Het is noodzakelijk vanwege de hoeveelheid collega’s die met ziekte of quarantaine kampen. Hierdoor rijden er niet 5 maar slechts 3 InterCity’s per uur. Reizigers kunnen ondertussen wel gebruik maken van de InterCity Brussel of reguliere InterCity via Haarlem.

Ziekte onder NS personeel

Volgens NS zou dit geen probleem moeten zijn en ondervinden reizigers minimale overlast. Momenteel reist 30% van het reguliere aantal reizigers met de trein, waardoor deze capaciteitsverlaging op het traject verantwoord zou moeten zijn.

Ook in december 2021 liet NS weten minder treinen in te zetten in de avond, nacht en spits, vanwege ziekte onder het personeel. Uit statistieken bleek toen al dat er per 100 zitplaatsen slechts 15 bezet zijn. Het verminderen van treinen zou daarmee weinig impact moeten hebben op de drukte onder reizigers.

Ontvang acties

NS nieuws: binnen 2 weken normale dienstregeling

NS nieuws: binnen 2 weken normale dienstregeling

Stapsgewijs gaat NS weer terug naar de normale dienstregeling en zullen nagenoeg alle treinen weer terugkeren op het Nederlands spoor. Het is mogelijk doordat er steeds minder personeel van NS afwezig is, vanwege ziekte of quarantaine. Hiermee lijkt de piek van de...

Coronamaatregelen internationaal treinreizen

Coronamaatregelen internationaal treinreizen

De Coronamaatregelen en beperkingen wijzigen wekelijks. Toch blijft internationaal reizen toegestaan, maar zal je de lokale maatregelen voor vertrek moeten bekijken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. NS International heeft de richtlijnen per land voor je...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders