Met de trein naar Koningsdag 2019

Trein Koningsdag

Op Koningsdag 2019 kiezen de meeste Nederlanders weer voor de trein als vervoersmiddel. Zo reizen er ongeveer 200 000 reizigers met de trein naar Amsterdam op koningsdag om diverse evenementen of de binnenstad te bereiken. Ook rondom Eindhoven, Breda, Alkmaar, Arnhem, Zwolle en Amersfoort wordt drukte verwacht. Het is daarom raadzaam om u goed voor te bereiden op de treinreis en de reisplanner te gebruiken voor actuele informatie.

Trein Koningsdag

Treinkaartjes kopen en OV Chipkaart opladen

Wij raden aan uw vervoersbewijs voor vertrek te regelen. Ook voor de terugreis wordt dit sterk aangeraden, vanwege de inmense drukte op treinstations. Er zullen zich enorme wachtrijen vormen rondom de kaartautomaten. Bereid uw treinreis op Koningsdag daarom goed voor en laad uw OV Chipkaart voor vertrek of koop alvast uw treinkaartje voor vertrek.

Goedkope treinkaartjes niet geldig

Kortingskaartjes, aanbiedingen en andere goedkope treinkaartjes zijn niet geldig in treinen op Koningsdag. Dit staat altijd in de voorwaarden van de acties vermeld en is bedoeld om de drukte in treinen niet extra te verhogen. Houdt hier dus rekening mee!

Internationale treinen op Koningsdag

De Internationale treinen vertrekken dit jaar gewoon vanaf Amsterdam CS en zullen volgens dienstregeling rijden. Houdt wel rekening met de drukte en vertrek daarom op tijd om uw trein te halen. Ook richting Schiphol wordt extra drukte verwacht.

Alcohol in trein op Koningsdag

Om het gezellig te houden in de trein geldt er op koningsdag een algemeen alcoholverbod in zowel treinen als op treinstations. Ook wordt er geen alcohol verkocht in winkels op treinstations en loopt u het risico op een boete, wanneer u zich hier niet aan houdt. Het verbod geldt van 26 april om 19:00 uur tot en met 28 april 07:00 uur.

Station Amsterdam RAI en Science Park dicht

Om de bezoekersstromen te controleren worden station Amsterdam RAI en Science Park gesloten op Koningsdag 2019. Het is dan ook raadzaam om de reisplanner te gebruiken om de juiste reis te plannen, want deze houdt rekening met de stations die worden gesloten.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!