Meer internationale treinreizigers in 2019

Opnieuw groeit het aantal internationale treinreizigers. In de maanden juni, juli en augustus kozen 917 duizend reizigers voor de trein. Deze groei van 13% ten opzichte van vorig jaar wordt verklaart door de  aantrekkende economie, bewustwording en de aandacht voor treinreizen als alternatief voor het vliegtuig.

Internationale trein

Internationale trein is duurzaam

Steeds meer reizigers en bedrijven worden zich bewust van de impact van reizen op het klimaat en milieu. Reizigers kijken vaker naar de trein als alternatief voor het vliegtuig. Daarnaast verkiest  een groot aantal bedrijven de trein boven het vliegtuig op afstanden tot maximaal 500 kilometer.

Groei populaire bestemmingen

Bestemmingen als Berlijn en Brussel zorgen voornamelijk voor de reizigersgroei. Opvallend is dat reizigers naar Londen met 1% zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Groei per bestemming

  • Berlijn 19%
  • Overige bestemmingen 15%
  • Brussel 11%
  • Parijs 6%
  • Londen -1%

Internationale treintickets kopen

Binnenkort een keer met de trein? Internationale treintickets koopt u bij verschillende aanbieders, zoals TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International. Tickets zijn hetzelfde en de prijs is afhankelijk van de aanbieding, het moment van boeken, de reisklasse, wijzigings- en annuleringsmogelijkheden.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!