Machinist opent deuren aan verkeerde kant

Afgelopen zondag heeft een treinmachinist de deuren van de trein aan de verkeerde kant geopend, waardoor passagiers aan de spoor kant uit de trein konden stappen. Dit gebeurde net op het moment dat een InterCity het station naderde. Gelukkig hebben reizigers er echter niet voor gekozen om het spoor op te lopen, waardoor ongelukken zijn uitgebleven.

Medewerkers van Veiligheid & Service hebben samen met de conducteur de deuren weer weten te sluiten zonder dat reizigers in het gevaar zijn gebracht. Dit gebeurde net op tijd, aangezien InterCity’s niet stoppen op station Parkwijk en deze met hoge snelheid voorbij razen.

Onderzoek ingesteld

Direct na het inzien werd een onderzoek gestart door de politie en medewerkers van de NS. Hierbij werd een technisch defect en alcohol in het spel uitgesloten. Een menselijke fout lijkt dan ook de oorzaak van deze in potentie gevaarlijke actie. Gelukkig heeft het foutje geen gevolgen gehad en zal het bestuur van de NS bepalen of het risico bestaat dat deze machinist zo’n actie een tweede keer zal uithalen.

{mymaplocation id=23 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl