Locatie voor testcircuit Hyperloop-trein bekend

Afgelopen week heeft Tesla-oprichter en SpaceX-CEO Elon Musk de locatie voor het testcircuit van de Hyperloop-trein bekend gemaakt. De 1.6 kilometer lange buis zal in Californië worden gebouwd, waarna universiteiten en bedrijven hun prototypes kunnen testen op het circuit. Deze zal rond 2025 klaar moeten zijn voor gebruik, waarna de competitie voor het beste voertuig van start gaat. Eerder werd aangekondigd dat het testcircuit in Texas zou worden gebouwd, maar nu wordt deze toch naast het SpaceX hoofdkantoor geplaatst.

Hyperloop competitie

Zoals bij de auto’s op zonne-energie is ook voor de Hyperloop-trein een competitie tussen verschillende universiteiten en bedrijven. Zo doet ook de TU Delft mee en zullen zij hun voertuig mogen testen op het testcircuit. Uiteindelijk zal het beste voertuig in productie gaan.

Basisprincipe van Hyperloop-trein

De buis met een diameter van 1.8 meter zal vacuüm worden gezogen voor minimale luchtwrijving. Door de magneetrails wordt ook de rolwrijving weggenomen en zou de trein in potentie snelheden van ruim 1200 kilometer per uur kunnen behalen. Zo kunnen reistijden op grote afstanden worden gereduceerd en komt duurzaam reizen steeds dichterbij.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl