Internationale treinen in juni 2020

De Corona periode gaat gepaard met veel onduidelijkheden, maar vast staat dat we langzaam maatregelen versoepelen. Dit geldt ook voor het internationaal treinverkeer, want steeds meer treinen rijden weer volgens de normale dienstregeling. Denk aan treinen als de IC Berlijn of ICE International naar Duitsland. Andere treinen, zoals de Eurostar, TGV, OBB Nightjet en Thalys kennen nog wel beperkingen.

Internationale treinreizen

Bekijk het overzicht van wijzigingen of meldingen per internationale trein. Een treinticket boeken? Bezoek dan onze pagina met treinkaartjes naar het buitenland.

ICE International naar Duitsland

Treinen van ICE International naar bestemmingen in Duitsland rijden weer volgens de normale dienstregeling. Het dragen van een mondkapje is wel verplicht.

IC Berlijn naar Duitsland

Treinen van InterCity Berlijn naar bestemmingen in Duitsland rijden weer volgens de normale dienstregeling. Het dragen van een mondkapje is wel verplicht.

Thalys naar België en Frankrijk

Tot en met 11 juli rijden er 2 treinen heen en weer op de route tussen Amsterdam, Brussel-Zuid en Parijs. Vanaf 12 juli wijzigt dit naar 5 treinen per dag, behalve op zaterdag (namelijk 3). Na 29 augustus is nog niets bekend over treinen van Thalys naar Frankrijk. Dit is afhankelijk van de maatregelen die het land op dat moment hanteert.

Eurostar naar Verenigd Koninkrijk

Er rijdt op dit moment nog geen directe trein vanuit Nederland naar Londen. Wel vertrekt er dagelijks één Eurostar van Brussel-Zuid naar Londen St Pancras.

  • Vertrek vanuit Brussel om 14.52 uur
  • Vertrek Londen naar Brussel-Zuid om 09.01 uur

Nachttrein Wenen, Innsbruck en Düsseldorf

De OBB Nightjet van Düsseldorf naar Wenen en Innsbruck rijdt niet tot en met 25 juni. Vanaf 26 juni zullen er weer twee nachttreinen rijden tussen Wenen, Innsbruck en Düsseldorf. Vanaf 27 juni zal de nachttrein beide kanten op rijden.

 

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders