In 2015 Minder agressie in treinen

Hoewel medewerkers van de NS een half jaar geleden hebben gestaakt door aanhoudende agressie tegen het medewerkers van de NS, wordt er nu naar buiten gebracht dat er juist minder overlast was van incidenten met agressie. Dit betekend niet dat het goed gaat, want in totaal waren er 642 incidenten met agressieve reizigers. In 2014 waren dit er 774, waardoor de conclusie kan worden getrokken dat het aantal is gedaald.

Volgens een woordvoerder zou dit goed kunnen komen door de maatregelen die zijn getroffen naar aanleiding van de klachten. Zo zijn er op 20 stations agenten gestationeerd en is het aantal personeelsleden in de avonduren opgeschroefd, zodat zij er niet alleen voorstaan. Daarbij zijn er extra camera’s opgehangen om het opsporen/achterhalen van daders te vereenvoudigen.

Aantal is minder, maar niet genoeg

Het aantal incidenten mag dan wel zijn afgenomen, maar het blijft nog steeds ongeveer 2 keer per dag. Aangezien zwartrijders vaak de boosdoeners zijn van agressie in de trein zou dit volgens de NS moeten afnemen met het sluiten van de OV poortjes, maar momenteel lijkt het aantal nog niet echt achteruit te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!