Hoekse Lijn in gebruik genomen

Ongeveer 15 duizend reizigers hebben afgelopen zaterdag een gratis rit gemaakt in de metro van RET op de Hoekse Lijn. Vandaag werd de lijn in gebruik genomen en heeft tot nu toe nog niet tot verstoringen geleid. Wel heeft RET busvervoer ingezet op het traject om reizigers op te vangen bij eventuele storingen. Deze bussen zullen de komende weken als backup dienen voor het treinverkeer tot de officiële ingebruikname.


Hoekse Lijn vervangt trein

De Hoekse Lijn dient als vervanging voor de trein van Rotterdam naar Hoek van Holland. Deze verzorgde het traject van Rotterdam Centraal via Schiedam, Vlaardingen en Maassluis naar Hoek van Holland. In maar 2017 reed de laatste trein, waarna het spoor werd vervangen.

In september 2017 moest het traject af zijn, maar door problemen met vergunningen, software en storingen liepen de werkzaamheden uit. In totaal heeft de aanleg van de Hoekse Lijn 462 miljoen euro gekost

Nieuwe stations

Bij de aanleg van de Hoekse Lijn is station Maassluis West aangelegd. In de toekomst wordt er een extra eindhalte aan de lijn toegevoegd. De metro zal dan tot aan station strand Hoek van Holland rijden.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!