Hello Belgium Railpass: Gratis treinkaartje België

Voor inwoners  van België is het mogelijk om een gratis treinkaartje aan te vragen. Het gaat om de Hello Belgium Railpass, waarmee de Belgische regering inwoners uitnodigt om het land te (her)ontdekken. Het gratis treinkaartje België is online aan te vragen voor elke inwoner ouder dan 12 jaar die is ingeschreven in het bevolkingsregister, het vreemdelingenregister of het protocolregister.

Hello Belgium Railpass Gratis Treinkaartje Belgie

Met de Belgium Railpass kan je elke maand 2 gratis enkele reizen maken. Het gaat dus om een retourtje per maand voor een traject naar keuze. Geldig op maandag tot en met rijdag vanaf 09:00 uur en in het weekend zonder urenbeperkingen. De kaartjes zijn niet overdraagbaar en geldig van 5 oktober tot en met 31 maart 2021.

Belgium Railpass: Hoe werkt het?

Door middel van een online formulier kan je de Belgium Railpass aanvragen. Na de aanvraag ontvang je de pas binnen enkele werkdagen per post. Bij gebruik is de pas enkel geldig in combinatie met een identiteitskaart om het overdragen van het vervoersbewijs te voorkomen.

Reizen met de gratis treinkaartjes België? Vul vóór het instappen handmatig de gewenste reisdag, het vertrek- en eindstation in. Doe dit voluit en schrijf ook de reisdatum in cijfers op de Belgium Railpass. Toon bij een controle direct het identiteitsbewijs in combinatie met het kaartje, zodat je de werkzaamheden van de treinleider of conducteur niet vertraagd.

1e klas reizen en Belgium Railpass

Wil je 1e klas reizen met de Belgium Railpass? Dit is mogelijk, maar hiervoor dien je een Supplement Klasverhoging te kopen. Dit kan eenvoudig online via de website van Belgiantrain.be.

Fiets en Railpass? Helemaal Gratis!

Het is toegestaan om het gratis treinkaartje België te combineren met het Fiets Supplement van de Belgische spoorwegen. Ook het Fiets Supplement is tot 31 december 2020 helemaal gratis! Houdt er wel rekening mee dat het aantal plaatsen voor een fiets beperkt is. In geval van drukte mag een treinbegeleider de toegang weigeren. Het wordt daarom sterk aangeraden om niet-vouwbare fietsen buiten de spitsuren mee te brengen in de trein.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!