Goedkope treinkaartjes: Deutsche Bahn zet 9-euro-ticket door

Afgelopen jaar hield Deutsche Bahn een speciale actie om inwoners van Duitsland tegemoet te komen voor de hoge energieprijzen en stijgende inflatie. Hiervoor werd het 9-euro-ticket in de zomerperiode verkocht, zodat er in heel Duitsland met uitzondering van internationale treinen kon worden gereisd tegen één vast tarief van 9 euro per maand.

Dit bleek een enorm succes en heeft ervoor gezorgd dat Duitsers in moeilijke tijden massaal gebruik maakten van het Openbaar Vervoer. Om dit succes een extra impuls te geven komt Deutsche Bahn vanaf 1 januari 2023 met een vast 9-euro-ticket. De ticketprijs is echter 40 euro duurder en komt uit op 49 euro voor een hele maand onbeperkt reizen met de trein.

Het 49-euro-ticket zal vanaf 1 januari 2023 verkrijgbaar zijn, waarmee het Openbaar Vervoer in Duitsland weer toegankelijk moet worden voor iedereen. Het kaartje is geldig in alle bussen en treinen van het regionaal Openbaar Vervoer.

Leukste Steden in Duitsland

Bestaande abonnementen naar Deutschlandticket

Het 49-euro-ticket is voordeliger dan veel bestaande abonnementen waar reizigers gebruik van maken. Hiervoor komen passende regelingen om eenvoudig over te stappen van een reisabonnement naar het 49-euro-ticket (ookwel Deutschlandticket genoemd).

Om het Deutschlandticket te realiseren wordt in totaal 4 miljard euro beschikbaar gesteld door de staat, waarvan 1,5 miljard door Kanselier Olaf Scholz, 1,5 miljard door de staatspremiers en nog eens 1 miljard door de federale regering die in totaal op een bijdrage van 9,4 miljard euro uitkomt.

leuke steden Duitsland

29-euro-ticket in regio Berlijn

In regio Berlijn werd na het succes van het 9-euro-ticket een 29-euro-ticket in het leven geroepen. Deze verloopt echter vanaf januari, waarna ook voor regio Berlijn gebruik zal moeten worden gemaakt van het 49-euro-ticket.

Ontvang acties

Wandelen in de Ardennen per trein

Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte...

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw...

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders