Goedkope treinkaartjes: Deutsche Bahn zet 9-euro-ticket door

Afgelopen jaar hield Deutsche Bahn een speciale actie om inwoners van Duitsland tegemoet te komen voor de hoge energieprijzen en stijgende inflatie. Hiervoor werd het 9-euro-ticket in de zomerperiode verkocht, zodat er in heel Duitsland met uitzondering van internationale treinen kon worden gereisd tegen één vast tarief van 9 euro per maand.

Dit bleek een enorm succes en heeft ervoor gezorgd dat Duitsers in moeilijke tijden massaal gebruik maakten van het Openbaar Vervoer. Om dit succes een extra impuls te geven komt Deutsche Bahn vanaf 1 januari 2023 met een vast 9-euro-ticket. De ticketprijs is echter 40 euro duurder en komt uit op 49 euro voor een hele maand onbeperkt reizen met de trein.

Het 49-euro-ticket zal vanaf 1 januari 2023 verkrijgbaar zijn, waarmee het Openbaar Vervoer in Duitsland weer toegankelijk moet worden voor iedereen. Het kaartje is geldig in alle bussen en treinen van het regionaal Openbaar Vervoer.

Leukste Steden in Duitsland

Bestaande abonnementen naar Deutschlandticket

Het 49-euro-ticket is voordeliger dan veel bestaande abonnementen waar reizigers gebruik van maken. Hiervoor komen passende regelingen om eenvoudig over te stappen van een reisabonnement naar het 49-euro-ticket (ookwel Deutschlandticket genoemd).

Om het Deutschlandticket te realiseren wordt in totaal 4 miljard euro beschikbaar gesteld door de staat, waarvan 1,5 miljard door Kanselier Olaf Scholz, 1,5 miljard door de staatspremiers en nog eens 1 miljard door de federale regering die in totaal op een bijdrage van 9,4 miljard euro uitkomt.

leuke steden Duitsland

29-euro-ticket in regio Berlijn

In regio Berlijn werd na het succes van het 9-euro-ticket een 29-euro-ticket in het leven geroepen. Deze verloopt echter vanaf januari, waarna ook voor regio Berlijn gebruik zal moeten worden gemaakt van het 49-euro-ticket.

Ontvang acties

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders