fbpx

Geen treinen tussen Rotterdam en Gouda door koperdieven

Afgelopen nacht hebben koperdieven buit gemaakt op het traject tussen Rotterdam en Gouda. Zij zouden enkele tientallen meters aan koperleidingen hebben gestolen, waardoor delen van het spoor niet naar behoren functioneren. Volgens spoorbeheerder ProRail gaat het nog zeker tot in de namiddag duren, voordat de herstelwerkzaamheden zijn afgerond. De koperdieven zijn niet betrapt, maar ProRail heeft veel koper bewerkt met synthetisch DNA. Op deze manier komen de koperdieven aan het licht, wanneer zij het proberen te verkopen in Nederland.

Update: Treinverkeer werd om 10:30 uur weer vrijgegeven. Reizigers moesten rekening houden met 30 tot 60 minuten vertraging.

Metaalbranche verplicht om identificatie te vragen

Sinds de koperprijzen zijn gestegen en het aantal koperdiefstallen toenam, zijn het ministerie van Veiligheid en Justitie en de metaalbranche een samenwerking aangegaan. Hierbij moeten koperverkopers zich verplicht legitimeren, zodat altijd achterhaald kan worden wie de koper heeft verkocht aan de handelaar. Op deze manier zouden de koperdieven d.m.v. de synthetische DNA in het koper alsnog worden gepakt.

Maatregelen tegen koperdieven

Om het aantal diefstallen rondom het spoor tegen te gaan heeft ProRail extra beveiligers aangesteld voor nachtelijke controles en camera’s langs het spoor geplaatst om dieven op heterdaad te betrappen.

{mymaplocation id=302,301,300,299,298,297,296,295,294,293,222,223 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Deel uw mening hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl