Geen treinen door stroomstoring Woerden

Virm en SGM
Dinsdag 3 december hebben treinreizigers veel last gehad van de stroomstoring bij Woerden. Hierdoor reden er tijdelijk geen treinen tussen Utrecht en Rotterdam. Ook tussen Den Haag en Leiden waren er problemen. Reizigers moesten omrijden via Amsterdam en Schiphol, maar ook op deze trajecten waren treinen overvol. Pas rond 19:30 uur melde NS dat de stroomstoring verholpen was en treinen weer konden rijden.

Stroomstoring Woerden

Vanwege werkzaamheden aan de damwanden in Woerden ontstond de stroomstoring. Bij de werkzaamheden werden kabels van ProRail geraakt, waarop de stroomvoorziening voor de grote trajecten eruit lag. In dit soort gevallen schakelt het netwerk vaak over op een backup voorziening, maar ook deze was beschadigd.Monteurs van Netbeheerder Stedin hebben de kabels uiteindelijk weer weten te repareren. Het zou een complexe klus zijn geweest, waardoor dit enkele uren heeft geduurd.

Reisadvies treinreizigers

Via de NS Reisplanner en op treinstation werden reizigers geadviseerd om een andere route te nemen. Zo moesten zij via Amsterdam en Schiphol naar hun eindbestemming. Probleem was echter dat treinen en stations op deze route overvol raakte door de dubbele drukte. Reizigers hebben daarom urenlang last gehad van vertraging, drukte en overlast.

Op Twitter

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!