Fyra treinen terug in Italie

De afgeschreven V250 treinen van de NS zullen naar alle waarschijnlijkheid weer terugkomen op het spoor. De Fyra treinen zullen mogelijk vanaf juni weer rijden op het traject van Lecce en Rome. De treinen werden teruggestuurd naar de fabrikant van de Fyra treinen Ansaldo Breda in Italië, waarbij een schikking werd getroffen om de grote investering te compenseren. De fabrikant heeft de treinen echter niet direct afgeschreven en gerepareerd, zodat zij in Italië alsnog reizigers kunnen vervoeren.

Fyra treinen

Problemen met Fyra treinen

De treinen vertoonde problemen met de aandrijving, het deursysteem en bruikbaarheid onder winterse omstandigheden. Vanwege het Fyra debacle in Nederland staan de 19 treinen met een geschatte waarde van 7 miljoen per stuk sinds 2013 stil op een rangeerterrein in Italië.

Onzekerheid in Italië

Ook de Italianen zijn niet blij met het gedwongen inzetten van de treinen, zonder dat de problemen werkelijk zijn opgelost. De treinen zullen daarom voor juni nog moeten worden gerepareerd, maar de treinen zijn minder snel dan de huidige treinen op het traject. Het is daarom nog niet duidelijk of de treinen werkelijk op het Italiaanse spoor zullen terugkeren, maar zeker is dat er iets moet worden gedaan met de waardevolle treinen.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl