Eurostar: Trein naar Londen in 4 uur

Eurostar
Het heeft even op zich laten wachten, maar het lijkt eindelijk van de grond te komen. Eurostar Directeur Mike Cooper laat weten dat de trein vanaf april 2020 mogelijk direct zal rijden. Op het huidige moment stopt de Eurostar op Brussel-Zuid voor een grenscontrole. Hierdoor neemt de reistijd aanzienlijk toe. Vanaf april zal de Eurostar tussen Amsterdam en Londen dan ook in 4 uur arriveren. Het is nog niet duidelijk of de prijs van een treinkaartje naar Londen wordt gewijzigd van €59 naar €40.

Londen naar Amsterdam in 4 uur

Het is wel zo dat de reizigers op de terugreis van Londen naar Amsterdam in 4 uur terugreizen. Ook het tarief van een kaartje is dan lager, namelijk €40 euro. Mike Cooper geeft aan dat de aanpassing langer op zich heeft laten wachten dan verwacht. Dit heeft volgens hem verder niets te maken met de aanstaande Brexit.

Vijf treinen van Eurostar naar Londen

Trein Route Eurostar naar LeedsHet wachten is nog tot het voorstel wordt ondertekend. Met het oog op de toekomst is de verbinding tussen Amsterdam en Londen belangrijk. De trein zou een goede concurrent zijn voor het vliegtuig. Een directe verbinding tussen Amsterdam en Londen zou daarmee een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.Om aan de vraag te kunnen voldoen heeft Eurostar het voornemen om het aantal Eurostar treinen op de route te verhogen van drie naar vijf per dag. Deze verandering zou mogelijk in 1.5 jaar plaatsvinden.

Amsterdam Zuid

Met het stijgende reizigersaantal heeft NS gekozen voor station Amsterdam Zuid als internationale treinstation voor de Eurostar. Het station zou zijn voorzien van douanefaciliteiten voor zowel de Koninklijke Marechaussee als Britse douanemedewerkers. Het is in Amsterdam noodzakelijk om voor verspreiding te zorgen, vanwege het stijgende aantal reizigers.
Verbouwingen Amsterdam Centraal tot 2028
Wanneer station Amsterdam Zuid uit de verbouwing is, zal het internationaal treinverkeer hier naartoe worden geleid. Eurostar is minder blij met deze aanpassing, want treinreizen verkopen nou eenmaal beter naar hartje centrum. Gelukkig is Amsterdam Zuid goed aangesloten op het Openbaar Vervoer van Amsterdam.Mike Cooper geeft aan dat een goede internationale treinverbinding op dit moment meer prioriteit heeft dan het eindstation.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!