fbpx

Ernstig treinongeluk in België met passagierstrein

Zondagavond rond 23:00 uur is in het oosten van België een goederentrein tegen een passagierstrein gereden, waarbij zeker 3 inzittende om het leven zijn gekomen. Het zou gaan om de machinist en 2 passagiers. 36 andere reizigers zijn gewond geraakt, waarvan er 27 ter plaatse konden worden geholpen door hulpdiensten en 9 naar het ziekenhuis moesten worden afgevoerd met ernstige verwondingen. Volgens burgemeester Francis Dejon kan het dodental nog oplopen i.v.m. enkele zwaargewonden die in kritieke toestand verkeren.

Oorzaak van treinongeluk in België nog niet bekend

Justitie in België heeft direct een onderzoek ingesteld om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Voorlopig wordt er niet uitgegaan van opzet, maar een menselijke fout is mogelijk de oorzaak. Er zijn nog geen tekenen van technische mankementen, waardoor een medewerker van de spoorwegen mogelijk verantwoordelijk is voor het ongeluk.

Getuige verklaringen

Volgens getuige zou de passagierstrein op het spoor van Luik naar Namen met hoge snelheid op de stilstaande goederentrein zijn ingereden. De goederentrein stond stil vanwege een rood sein en was beladen met vracht van een nabij gelegen steengroeve. Er zijn dan ook geen schadelijke stoffen vrij gekomen. De eerste twee treinstellen zijn door de impact compleet vernield, ontspoord en verbogen.

De politie heeft de 4 sporen direct stilgelegd en een helikopter werd de lucht ingestuurd om foto’s te maken ter behoeve van het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl