Dubbeldekkers en flexibele werkplaatsen mogelijke oplossing

Het is al jaren erg druk op het spoor en hier moet wat aan worden gedaan. Zo werkt ProRail aan de verlenging van perrons, verbetering van infrastructuur en de verdubbeling van spoor op drukke trajecten in Nederland. Maar is het de enige oplossing? Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch pleit voor innovatief denken. Niet alleen vanuit de spoorbedrijven, maar ook de treinreiziger zelf kan zich flexibeler opstellen.

Uiteindelijk zal er in de toekomst niet genoeg capaciteit zijn om iedereen te vervoeren. Dit maatschappelijke probleem vereist medewerking. Niet alleen vanuit vervoerders, maar reizigers zouden thuis kunnen werken, op een flexibele werkplek of met aangepaste uren.

Dubbeldekker treinen tegen drukte

Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch pleit voor dubbeldekkers. De dubbeldekkers hebben meer zitplaatsen dan de enkeldekstreinen. Hij maakt zich daarom zorgen om de openstaande optie voor de aankoop van 150 enkeldekstreinen (ICNG treinen). De treinen gaan namelijk nog decennia mee en zijn de toekomst van treinreizen in Nederland.

Flexibele treinreizigers

Ook kan er worden gekeken naar een betere verspreiding. Zo kunnen werkgevers en scholen tijden wijzigen, waardoor de spits minder wordt belast. Daarbij kunnen medewerkers gebruik maken van flexplekken of thuiswerken.

 

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!