Conductrice bespuugt door onbekende reiziger

In de trein van Best naar Eindhoven ging het afgelopen week mis. De hoofdconductrice zat in de Eerste Klas toen er ter hoogte van Eindhoven een man met fiets in de trein stapte. Meteen maakte de reiziger een intimiderende indruk. Vervolgens opent hij de deur van de Eerste Klas en stapt op de conductrice af. Hierop verzoekt de conductrice om 1.5 meter afstand te bewaren, maar de man gaf hier geen gehoor aan.De conductrice deed een stap achteruit, waarna de man een rochel maakte en een klodder spuug vlak langs haar gezicht vloog. Alsof er niks was gebeurd stapte de reiziger uit en liep weg.

Machteloosheid en verdriet

Heel even heeft zij de achtervolging ingezet op het station, maar heeft hem daarna laten lopen. Vol agressie en adrenaline bleef zij achter op het perron. Met een gevoel van machteloosheid en verdriet  heeft zij de dienst vervolgens afgemaakt.

Woordvoerder NS

Een woordvoerder van de NS liet weten dat de dienstdoende conductrice in kwestie erg geschrokken is van het voorval. “Wij vinden dit uiterst vervelend voor haar. Bespuugd worden is heel erg vies en dat is als zodanig ervaren door het slachtoffer. Onze mensen verdienen het niet om vernederd te worden. Ze verdienen ons respect, zeker in deze moeilijke tijden waarin wij leven. Gelukkig hebben wij een uitstekende samenwerking met politie en justitie op dit vlak. Ze treden in deze tijden hard op als onze medewerkers en hulpverleners aangevallen worden. En terecht.”

Spuugincidenten

Het komt wel vaker voor dat mensen in publieke functies worden bespuugd, maar in deze periode van Corona is dit zeer ongepast. Justitie zoekt daarom met het Ministerie van Justitie en Veiligheid naar een oplossing. Zo worden spuugincidenten mogelijk zwaarder bestraft en moet er bij spuwers verplicht een test worden afgenomen om de ernst van het incident te bepalen.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!