Conducteurs nomineren mooiste trajecten in Nederland

Zes verschillende trajecten (tracés) in Nederland zijn door hoofdconducteurs genomineerd tot mooiste treinreis van Nederland. Het gaat om specifieke bezienswaardigheden die het traject interessant maken. Uiteindelijk heeft de treinreiziger de laatste hand in deze wedstrijd, aangezien er gestemd dient te worden op de mooiste treinreis van Nederland. Het traject met de meeste stemmen krijgt uiteindelijk een audiotour die via een app is te beluisteren, waarbij de geschiedenis van stationnetjes, dieren en bijzonderheden worden benoemd.

Mooiste treinreis van Nederland

Genomineerde trajecten

  • Almere – Lelystad
  • Sittard – Maastricht
  • Haarlem – Zandvoort aan Zee
  • Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal
  • Utrecht Overvecht – Baarn
  • Haarlem – Hoorn

Stemmen kan via: NS.nl/uitgelicht/mooiste-trace

Almere – Lelystad

Het natuurgebied bij de Oostvaardersplassen is wereldberoemd en is geen dag hetzelfde. De treinsafari kent een grote diversiteit aan vogelsoorten en grote grazers.

Sittard – Maastricht

Ontdek de locatie van staatsmijn Mauritz, de bossen bij Bunde en monumentaal Maastricht. Daarbij vertrokken de eerste bedevaartstreinen naar Lourdes vanaf station Sittard, al lijkt het erop dat er in september een eind komt aan deze 95 jaar oude traditie.

Haarlem – Zandvoort aan Zee

Station Haarlem is natuurlijk prachtig om te zien en dit is tevens het traject richting de badplaatsen van Nederland. Onderweg passeert u bunkers, historische buitenplaatsen en overige overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog.

Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal

Op dit traject ziet u binnenvaart schepen tussen de Vinkeveense plassen en het Amsterdam Rijnkanaal. Tevens komt u langs een prachtig kasteel (Nyenrode Business Universiteit).

Utrecht Overvecht – Baarn

Op dit traject komt u langs grote landhuizen/villa’s en reist u door een landelijke omgeving met bossen en heuvels aan de ene kant en het polderlandschap aan de andere kant. Tevens vindt u naast station Baarn een monumentaal pand uit 1870 (De Generaal) die vroeger werd gebruikt als ‘buurtstation Baarn’.

Haarlem – Hoorn

Op dit tracé treft u een aantal kastelen, burchten en een prachtig landelijk landschap met molens en koeien. Tevens komt u bij station Castricum het huis van Hilde (archeologiecentrum) tegen, waar bezoekers letterlijk oog in oog komen te staan met de geschiedenis.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl