Conducteurs heffen te drukke treinen op

NS heeft voor het paasweekend reizigers opgeroepen om niet met de trein te reizen, als dit niet noodzakelijk is. Helaas werd het op een aantal trajecten toch te druk en moesten conducteurs treinen uit de dienstregeling halen.

Ondanks diverse pogingen van de conducteurs, waren er geen treinreizigers die vrijwillig de trein wilde verlaten om de drukte te verminderen. Reizigers konden hierdoor geen 1,5 meter afstand houden, waarop de trein moest worden ontruimd. Onder begeleiding van politie zijn de reizigers vervolgens uit de trein gehaald.

Het gebeurde in de trein van Rotterdam naar Amsterdam. Op station Gouda heeft de conducteur reizigers verzocht om uit te stappen als dit mogelijk is. Helaas bleek niemand zich vrijwillig te melden, waarop politie noodzakelijk bleek. Reizigers werden uit de trein gehaald. In niet noodzakelijke gevallen werden reizigers terug naar huis gestuurd. Andere werden verdeeld over andere treinen.

Alleen noodzakelijk reizen

Er zijn reeds tientallen oproepen gedaan vanuit de overheid, ProRail en NS. Helaas komt het nog altijd voor dat reizigers recreatief reizen. Een conducteur kreeg afgelopen weekend bijvoorbeeld een klacht van een reiziger die vond dat het te druk was in de trein.

Nog altijd recreatieve reizigers

“Hij kon onmogelijk 1,5 meter afstand houden. Hierop heb ik de reiziger gevraagd waar hij vandaan kwam en naartoe moest. De reiziger verklaarde dat hij van vrienden kwam en naar huis moest.” Ironisch genoeg was hij dus onderdeel van de oorzaak dat er reizigers met vitale beroepen geen 1,5 meter afstand konden bewaren in de trein.

Wanneer goedkope treinkaartjes en uitjes?

We kunnen allemaal niet wachten om weer te reizen. Waar we normaal gesproken meer dan 30 aanbiedingen op de website hebben, is dat dit jaar wel even anders. Toch zijn er nog steeds mogelijkheden om goedkoop met de trein te reizen. Hier vertellen wij graag alles over,...

Komen goedkope treinkaartjes weer terug?

We kunnen allemaal niet wachten om weer leuke dingen te doen. Ook NS verwacht in de periode na Corona weer treinuitjes, hotelovernachtingen, evenementen en dagjes weg te stimuleren. We moeten immers zo snel mogelijk weer terug naar de oude situatie en...

Meer treinen op drukke trajecten

Het is geen geheim dat NS in 2020 minder reizigers heeft mogen verwelkomen, dan in de voorgaande jaren. NS moet daarom inkrimpen en personeel lijkt hier de dupe van te worden. Toch verwacht NS in 2025 weer op het 'oude' aantal reizigers te zitten en daarom innoveert...