Coevorden: Groen licht voor nieuwe trein naar Duitsland

COEVORDEN – In een jubelstemming heeft fractievoorzitter Henk Mulder van BBC2014 gereageerd op het recente nieuws over de langverwachte treinverbinding tussen Coevorden en Bad Bentheim. Met 10 van de 25 zetels is BBC2014 verreweg de grootste partij in de gemeenteraad van Coevorden.

Ook per trein naar Duitsland? Zoek tickets!

Investering van 27,8 miljoen euro

Gistermiddag werd bekend dat de provincie Drenthe en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een indrukwekkend investeringsbedrag van 27,8 miljoen euro beschikbaar stellen voor dit ambitieuze project. Deze toezegging brengt de realisatie van de nieuwe treinverbinding, een plan dat al sinds 2011 in de maak is, aanzienlijk dichterbij.

Eind 2026: Emmen – Coevorden – Bad Bentheim – Rheine

De verwachting is dat de trein eind 2026 daadwerkelijk gaat rijden. Op de langere termijn moet de verbinding zich uitbreiden tot een directe route vanaf Emmen naar Rheine, via Coevorden, Emlichheim, Neuenhaus, Nordhorn en Bad Bentheim. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe verbinding reizen vanuit Nederland naar Berlijn aanzienlijk vergemakkelijkt.

“Voor Coevorden betekent dit een enorme economische impuls,” verklaart Mulder enthousiast. “De directe verbinding met Duitsland is niet alleen een pluspunt voor toeristen en dagjesmensen, maar vooral interessant voor ondernemers. De wisselwerking tussen Duitse en Nederlandse bedrijven zal versterken, en personeel kan gemakkelijker over de grens kijken.”

Coevorden en Duitsland

De fractievoorzitter benadrukt dat deze treinverbinding goed past bij de toenemende samenwerking tussen Coevorden en Duitsland. Hij wijst op de reeds gezette stappen, zoals het bedrijventerrein Europark dat al 25 jaar bestaat als een bedrijventerrein in twee landen, met zelfs een bedrijf precies op de landsgrens.

Ook de middenstand van Coevorden ziet kansen in de Duitse connectie. Centrummanager Edwin Boomstra vertelt dat er actieve plannen zijn om de Duitse bezoekers meer naar de binnenstad te trekken. “Na het succes van de ‘Duitse dag’ in oktober vorig jaar, gaan we actief flyeren in ons buurland om meer Duitsers te betrekken bij activiteiten in de binnenstad van Coevorden.”

Aanpassingen aan het spoor

Om de treinverbinding te realiseren, zijn aanpassingen aan het spoor nodig. Bij het station in Coevorden moet zelfs een extra perron komen. Mulder gelooft dat dit technisch mogelijk is, gezien eerdere voorbereidingen die zijn getroffen.

Voor de komende periode is het essentieel dat de aanvullende budgetten beschikbaar komen. Het totale project vereist een investering van ongeveer 65 miljoen euro. De gemeenteraad van Coevorden moet nog instemmen met het bijdragen van 1 miljoen euro. Vanuit Duitse zijde wordt een bijdrage van 37 miljoen euro gevraagd, waarover binnenkort een besluit wordt verwacht.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest