Boom ontregelt treinverkeer tussen Sittard en Maastricht

Het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht ondervindt ernstige hinder door een onverwacht obstakel op het spoor. Tot 10:00 uur zullen er geen treinen rijden vanwege een boom die door de harde wind op het spoor is beland tijdens de vroege ochtenduren van woensdag.

Boom op bovenleiding gevallen

Vervoerder Arriva meldt dat de boom op een bovenleiding is gevallen, waardoor een trein vast kwam te zitten. Gelukkig kon binnen ongeveer een half uur een andere trein naast de gestrande trein worden geplaatst, waardoor de passagiers hun reis konden voortzetten.

Bussen ingezet

Om de hinder te beperken, worden er beperkt bussen ingezet tussen Sittard, Geleen-Lutterade, Beek-Elsoo, Bunde en Maastricht. De gestrande trein moet worden afgesleept voordat het treinverkeer weer normaal kan worden hervat.

Storm Jocelyn is boosdoener

De oorzaak van deze ontregeling is te wijten aan Storm Jocelyn, de derde storm van het jaar, die in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend over het land trok. Met name in het noorden en westen zijn zware windstoten van 75 tot 85 kilometer per uur gemeld.

Het KNMI heeft voor alle provincies behalve Noord-Brabant en Limburg code geel afgegeven vanwege de hevige weersomstandigheden. Reizigers worden geadviseerd rekening te houden met mogelijke vertragingen en alternatieve vervoersmogelijkheden te overwegen.

Ontvang acties

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Hannover, de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Nedersaksen, is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Deze stad biedt een unieke mix van rijke geschiedenis, uitgestrekte parken en tuinen, een bruisend cultureel leven en een verrassend moderne...

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Pin It on Pinterest