Bijna 60 miljoen gestolen uit trein

Afgelopen week heeft misschien wel de roof van het jaar plaatsgevonden in India, waarbij dieven zijn ontkomen met ongeveer 60 miljoen Indiase roepies (omgerekend ongeveer 770.000 euro). Volgens de lokale media hebben zij dit uit een rijdende trein gestolen, terwijl bewakers in de coupé naast het treinstel niets doorhadden. Pas uren later ontdekte zij de roof en sloegen alarm. De treinrit van ongeveer 350 kilometer van Salem naar Chennai heeft uren geduurd, waardoor de rovers voldoende tijd hadden voor de diefstal.

Trein rails

Volgens een woordvoerder van de politie is het onderzoek in volle gang, zouden er 6 tot 8 man betrokken zijn bij de roof en hebben zij dit gedaan via een gat in het dak. Onderzocht wordt nog hoe het komt dat de bewakers niets hebben gezien en of zij iets (verdachts) hebben waargenomen of geluiden op het dak van de trein hebben gehoord.

Geld zou worden vernietigd

De ruim 200 kisten met beschadigde roepies zouden worden vernietigd en werden in houtenkisten vervoerd. Eenmaal aangekomen op het eindstation troffen de bewakers geopende kisten aan en hadden zij geen idee hoe dit mogelijk was, terwijl zij in de coupé ernaast zaten.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl