Bewijs voor overvolle treinen nodig

Al enige tijd houdt ConsumentenClaim zich bezig met een zaak tegen de NS, vanwege de overvolle treinen die treinreizigers dagelijks tegenkomen in de ochtend- en avondspits. Er is tot nu toe echter weinig bewijs verzamelt, maar er zijn wel 7500 aanmeldingen binnengekomen van reizigers die hier dagelijks last van ondervinden. Om een serieuze zaak te kunnen aanspannen tegen de NS is er echter meer bewijs materiaal nodig en daarom worden treinreizigers gevraagd om zoveel mogelijk foto’s te maken van de overvolle treinen.

Overvolle treinen van de NS

NS biedt enkel zitplaatsen

Een woordvoerder van de NS liet eerder al weten dat een massale rechtszaak tegen de NS geen zin heeft, omdat voor iedere reizigers de situatie anders is en amper tot niet bewezen kan worden of iedereen in dezelfde mate last ondervind van de overvolle treinen. Daarbij heeft een bestuurslid van de NS onlangs aangegeven dat de NS vervoersplaatsen en geen zitplaatsen aanbiedt. Zij zijn daarentegen wel verplicht zich in te zetten om zitplaatsen aan te bieden.

Bewijs is nodig, maar waarschijnlijk niet de oplossing. De rechtszaak zal waarschijnlijk op niets uitlopen. De NS zet zich in door inzet van extra bussen en het ombouwen van 1e klas coupes naar 2e klas.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl