Berging van Arriva trein bij Dalfsen

De berging van de Arriva trein verloopt soepel, aangezien de voorste delen al zijn geborgen. De voorste 2 treinstellen lagen aan de juiste kant van de bovenleiding, waardoor de werkzaamheden voorspoedig verliepen. Naar verwachting zullen de bergingswerkzaamheden bij Dalfsen rond donderdagmiddag worden afgerond, waarna er kan worden begonnen met de herstelwerkzaamheden aan het spoor. Volgens een woordvoerder van ProRail kunnen er geen garanties worden afgegeven, omdat de laatste treinstellen lastiger zijn.

Actie aan spoor

Schadeherstel aan spoor

ProRail zal naar verwachting de komende weken nog bezig zijn met de herstelwerkzaamheden. Nadat de treinstellen zijn geborgen, worden deze tijdelijk op een spoor in de buurt geplaatst. Later zullen deze naar een depot bij Meppel worden gereden voor verder onderzoek. In de tussentijd zal ProRail ruim 200 meter aan spoor moeten herstellen, waarbij de bovenleiding en apparatuur zal moeten worden vervangen. Het is nog onduidelijk hoelang de werkzaamheden bij Dalfsen zullen duren.

Reizigersadvies tussen Ommen en Zwolle

Voor reizigers richting de Randstad geldt dat zij kunnen omrijden via Almelo. Verder kunnen reizigers tussen Ommen en Zwolle gebruik maken van vervangend busvervoer en rijdt het treinverkeer tussen Emmen en Ommen gewoon volgens de dienstregeling.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!