Bedrijven willen Hyperloop in Nederland

Afgelopen weken hebben grote Nederlandse bedrijven een brief geschreven aan de overheid, waarin gepleit wordt voor een ‘hyperloop’ trein. De razendsnelle vacuüm trein raast door een buis met hogesnelheid en minimale weerstand, waardoor grote afstanden met een minimale reistijd kunnen worden afgelegd. Grote bedrijven als BAM, Fokker Movares, VDL, NS, Prorail en het Havenbedrijf Rotterdam hebben de brief ondertekend

Trein nieuws

Zij pleiten voor een testtraject van 5 km in de buurt van Lelystad om de ontwikkeling van de Hyperlooptrein te stimuleren. De investering zou ongeveer 120 miljoen euro bedragen, waarbij het nog onbekend is hoeveel de bedrijven hebben weten te verzamelen. De voormalig Minister Schultz van Verkeer was positief over de Hyperlooptrein, maar laat een definitief besluit over aan haar opvolger.

Hyperloop afgeketst

Hyperloop One is de organisatie achter de Hyperlooptrein en heeft in een eerder stadium het testtraject in Nederland afgeketst. Andere landen als Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Mexico en India zijn nog wel kanshebber. Voorlopig is het enige testtraject voor de hyperlooptrein te vinden in de Verenigde Staten (Silicon Valley).

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl