Arriva start proef met waterstoftrein in 2020

Naast zelfrijdende treinen wordt er nu ook getest met waterstoftreinen. Het treinverkeer lijkt al een zeer duurzame manier van reizen, maar je moet natuurlijk altijd blijven doorontwikkelen. Daarom start Arriva in 2020 een proef met waterstoftreinen tussen Groningen en Leeuwarden. Hiervoor werkt  Arriva samen met ProRail, de provincie Groningen, Engie en Alstom.Dagje met de trein naar Groningen

Waterstoftrein van Alstom

Op dit moment heeft fabrikant Alsom reeds een waterstoftrein ontwikkeld die is  toegelaten op het spoor in Duitsland. De techniek heeft zich voorlopig nog niet bewezen en is daarom niet relatief onbekend. Wel heeft de techniek veel potentie om het treinverkeer verder te verduurzamen.

Waterstoftreinen met passagiers mogelijk vanaf 2023

In de eerste instantie wordt er enkel uitgezocht wat de mogelijkheden en prestaties zijn met waterstoftreinen. Hieruit zal blijken wat er nodig is om een waterstoftrein op te nemen in de dienstregeling. Bij succes sluit provincie Groningen het niet uit dat er vanaf 2023 treinen op waterstof rijden.

Bussen op waterstof

Provincie Groningen is niet alleen betrokken bij treinen op waterstof. Vanaf volgend jaar zullen er namelijk 20 bussen op waterstof rijden tussen Groningen en Drenthe. Deze waterstofbussen zullen daadwerkelijk reizigers vervoeren. Oliemaatschappij Shell realiseert zelfs een speciaal waterstoftankstation.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!