fbpx

Angst voor terrorisme in Nederlands treinverkeer

Het Nederlands treinverkeer wordt geteisterd door angst/voorzichtigheid voor terrorisme. Dit is uiteraard logisch aangezien de dreiging steeds dichterbij komt en er angst wordt opgebouwd voor het onvoorspelbare. Daarom zijn gister 2 treinen stilgezet uit voorzorg om een eventuele aanslag te voorkomen. Reizigers merkte inzittende op met verdacht gedrag of vonden een achtergelaten rugzak. Dit zal de komende tijd nog wel vaker voorkomen, want statistisch gezien worden er 17 tassen per dag achtergelaten in de trein

Bekijk de Top 10 van gevonden voorwerpen in de trein!

Trein bij Stroe stilgezet

Trein actie

Donderdagavond is een trein bij Stroe stilgezet, doordat een aantal mensen zich verdacht gedroegen aan boord van de trein. Deze was onderweg van Amersfoort naar Apeldoorn en werd stilgezet, vanwege de vondst van een verdacht pakketje. Later bleek het om onrustige jongeren te gaan.

De trein werd stilgezet op het station bij Stroe, waarna reizigers uit de trein werden gehaald. De NS had direct extra busvervoer ingezet om reizigers op weg te helpen. Later kwam het treinverkeer weer op gang, maar moesten reizigers rekening houden met vertraging.

Reizigers hebben begrip voor de situatie

Het komt erg dichtbij en reizigers tonen dan ook begrip voor de situatie en vinden het terecht dat de trein is stilgezet en er maatregelen worden genomen.

Trein bij Breda stilgezet

Vanwege een onbeheerde rugzak is een trein gister stilgezet op het station van Breda. De trein werd direct ontruimt door de politie, waarna de tas werd onderzocht. Het bleek om loos alarm te gaan en de eigenaar had zich al vrij snel bij de politie gemeld.

Reactie op Twitter: “Perrons ontruimd en niet toegankelijk op station Breda, dit voelt creepy na wat er in Brussel gebeurt is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl