AED reanimatie kits op alle treinstations in Nederland

In samenwerking met de Hartstichting plaatsten NS en ProRail in 2021 AED reanimatie kits op alle treinstations in Nederland. In totaal gaat het om 450 AED kits op 350 verschillende treinstations. Hiermee willen beide partijen bijdragen aan een landelijke dekking van het AED-netwerk.

Wanneer er bij een hartstilstand in de eerste 6 minuten een AED kit wordt gebruikt is de kans op overleving het grootst. De Hartstichting streeft daarom naar een landelijk dekkend AED-netwerk. Treinstations zijn knooppunten waar elke dag duizenden mensen samenkomen. “Elk mensenleven telt. Dan mogen AED’s op veelgebruikte ontmoetingsplaatsen zoals stations niet ontbreken.”

HartslagNu: elk jaar 10.000 oproepen

De AED kits worden aangemeld bij HartslagNu. Hartslagnu is een platform met duizenden burgerhulpverleners. Zij zijn vaak sneller ter plaatse dan een ambulance, waardoor een slachtoffer snel de juiste hulp krijgt. De burgerhulpverlener ontvangt een melding van de locatie van het slachtoffer en de dichtstbijzijnde AED kit, zodat hij de juiste hulp kan verlenen. Elk jaar roept HarslagNu ongeveer 10.000 keer een burgerhulpverlener op.

Aanbesteding: plaatsing in 2021

Op het huidige moment is ProRail en NS een aanbestedingstraject gestart voor de levering van AED kits. Daarbij bepalen specialisten de juiste locatie van de AED kits, zodat deze in 2021 op een tactische plek worden geplaatst.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders