fbpx

5.8% loonsverhoging voor personeel NS

Na 24 uur durende onderhandelingen zijn vakbonden en de NS eruit gekomen. Een nieuwe CAO voor het NS personeel is tot stand gekomen en zal in de komende 3 jaar voor ongeveer 16 duizend medewerkers merkbaar zijn. Van 1 oktober t/m 1 april 2020 ontvangen medewerkers in totaal 5.8% loonsverhoging verdeeld over 3 stappen. Daarbij zijn er extra regelingen voor medewerkers met onregelmatige diensten.

Trein nieuws

Medewerkers met onregelmatige diensten kunnen rekenen op 9.8% extra loon en tevens zijn er afspraken gemaakt over de AOW leeftijd en pensioenopbouw. De vakbond FNV is tevreden met het resultaat van de onderhandelingen. Medewerkers hadden meer verwacht, maar zijn positief. Volgens FNV ligt er voor de komende jaren een goede loonsverhoging en werkzekerheidsgarantie.

Ontslagregeling NS Personeel

Naast de loonsverhoging is ook de ontslagregeling bij gedwongen ontslagen besproken. Zo is het de ambitie om tot april 2020 geen medewerkers te ontslaan. Wanneer dit wel gebeurd geldt een sociaalplan met een 3 keer zo hoge ontslagvergoeding. Het uitgangspunt van NS blijft hetzelfde: van-werk-naar-werk.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl