3 nieuwe treinen van Arriva in Nederland

Afgelopen vrijdagavond zijn de eerste drie nieuwe treinen van Arriva aangekomen in Nederland aangekomen. In totaal heeft Arriva 18 nieuwe treinen bestelt bij Stadler in Zwitserland. De hybride Flirtino-treinen rijden op biodiesel, maar zijn tevens voorzien van elektrische geleiders. Wanneer het spoor tussen Leeuwarden en Groningen is voorzien van bovenleidingen zal Arriva de geleiders in gebruik nemen.

Schoner en stiller

Doel was om schonere milieuvriendelijke treinen te laten rijden in het noorden. Met de komst van de nieuwe Flirtino treinen lijkt het doel bereikt. Daarbij zijn de nieuwe treinen van Arriva te bewonderen in de kleuren van de nieuwe huisstijl; blauw-wit in plaats van het oorspronkelijke rood-wit.

Een andere frustratie van veel reizigers was de geluidsoverlast op treinstations. Hiervoor schakelt de trein over op een speciaal ontwikkelde accu. Deze slaat remenergie op en wordt opgeladen tijdens het rijden, zodat de machinist de motor bij stilstand op treinstations kan uitschakelen. Zo is er geen geronk en brandstofverbruik op treinstations aanwezig.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders