Trein ontspoord ten westen van Stonehaven in Schotland

Op 12 augustus 2020 is een passagierstrein ten westen van Stonehaven te Schotland ontspoord. Hierbij zijn drie personen om het leven gekomen en raakte nog eens 6 mensen gewond. Ook de machinist behoort tot één van de overleden inzittende. Het betreft een trein van Abellio Scotrail; dochterbedrijf van NS.

Trein in Schotland ontspoord (Aberdeen – Glasgow)

De trein was ongeveer 25 kilometer onderweg van Aberdeen naar Glasgow en ontspoorde door een nog onbekende oorzaak. Rookwolken waren direct van grote afstand zichtbaar en hulpdiensten snelde ter plaatse. Omdat diverse treinstellen waren ‘ondergedompelt’ werd de zoekactie bemoeilijkt.

In het ziekenhuis in Aberdeen werden bedden vrijgemaakt om slachtoffers op te vangen. Hoewel de oorzaak van het ongeluk onbekend is, melde ooggetuige dat de aandrijvingsmotor vlam heeft gevat.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders