1000 km per uur met de Magneetzweeftrein van China

China heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van hogesnelheidsvervoer met de succesvolle test van een magneetzweeftrein die snelheden tot 1000 km/h kan bereiken. Dit innovatieve transportsysteem combineert de voordelen van vacuümtreinen en magnetische levitatie om een ongekende snelheid en efficiëntie te bieden.

T-Flight Magneettrein is een soort hyperlooptrein

De T-Flight-magneettrein, ontwikkeld en ontworpen door de China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC), heeft onlangs zijn eerste testfase voltooid in een 2 kilometer lange buis met onderdruk in de provincie Shanxi. De tests toonden aan dat het systeem in staat is tot gecontroleerde navigatie, stabiele ophanging en veilige stops, zelfs bij hoge snelheden.

Topsnelheid van 1000 kilometer per uur

Hoewel de exacte snelheid die tijdens de tests werd bereikt niet werd bekendgemaakt, streeft het project ernaar om uiteindelijk een topsnelheid van 1000 km per uur te behalen. Dit zou de T-Flight aanzienlijk sneller maken dan de huidige generatie commerciële passagiersvliegtuigen en zou de reistijd tussen grote steden drastisch kunnen verminderen.

De T-Flight maakt gebruik van magnetische levitatie, waarbij de trein boven de rails zweeft door middel van elektromagneten. Dit elimineert wrijving en maakt hogere snelheden en een soepelere rit mogelijk.

Belangrijke mijlpaal

Het succes van deze tests markeert een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van hogesnelheidsvervoer in China en wereldwijd. De T-Flight heeft het potentieel om de manier waarop we reizen te revolutioneren en een nieuwe standaard te zetten voor snelheid en efficiëntie in het transport.

Ontvang acties

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Het Rode Kruis en de NS hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd, waarbij vrijwilligers van het Rode Kruis reizigers gaan ondersteunen tijdens langdurige treinverstoringen. Deze pilot draait een jaar en is ter ondersteuning van gestrande reizigers bij langdurige...

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Vanaf juli 2024 introduceert NS de tweede fase van de NS PrijsTijd Deals. Dit initiatief biedt reizigers de mogelijkheid om voordelig een treinticket te kopen voor een enkele reis bij NS, met kortingen die oplopen tot wel 60%. Deze korting is afhankelijk van hoe ver...

Trein naar België v.a. € 8

Trein naar België v.a. € 8

Wist je eigenlijk al dat een treinkaartje voor de trein naar België al verkrijgbaar is vanaf 8 euro? De InterCity Brussel vertrekt dagelijks 16 keer vanaf Nederlandse bodem en stopt daarbij op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Vervolgens rijdt de trein...

Pin It on Pinterest