Tag: vrachtwagen

Treinongeluk met vrachtwagen in Oostenrijk

Afgelopen week is een trein op een vrachtwagen gebotst in het Oostenrijkse plaatsje Leobendorf. Het ongeluk gebeurde rond 7:00 uur in de ochtend, waarna er geen treinverkeer meer mogelijk was. Bij het ongeluk raakte 3 inzittende van de trein gewond, maar wist de chauffeur van de vrachtwagen gelukkig net op tijd te ontkomen. De vrachtwagen vloog kort na het ongeluk in brand, waarvan even later vrijwel niets meer over was. De chauffeur kon volgens ooggetuige nog net uit de vrachtwagen klimmen, voordat het voertuig in brand vloog.

Treinverkeer rond Leobendorf lag ruim 4 uur stil.

ongeluk, oostenrijk, reizigers, trein, vrachtwagen

Lees verder

Treinongeluk met vrachtwagen bij Ruurlo

Afgelopen week heeft een treinongeluk op een spoorwegovergang bij Ruurlo plaatsgevonden. Het zou gaan om een vrachtwagen die patat vervoerde, waarbij een aantal inzittende en de machinist van de trein licht gewond zijn geraakt door rond vliegend glas en de harde klap. Volgens de chauffeur van de vrachtwagen was de aanhanger blijven steken op het spoor toen hij zijn vrachtwagen wou keren. Hij deed dit op het spoor, omdat op dat deel van de weg genoeg ruimte was voor deze manoeuvre. De chauffeur is uiteindelijk met de schrik vrij gekomen, maar de machinist licht met een pijnlijke schouder thuis en ook een aantal inzittende zijn licht gewond geraakt door rond vliegend glas.

Vrachtwagen veroorzaakt een hoop vertraging tussen Winterswijk en Vorden.

apeldoorn, ongeluk, ruurlo, treinongeluk, vrachtwagen

Lees verder

Trein rijdt stapvoets vrachtwagen omver

Afgelopen week heeft een trein stapvoets een vrachtwagen omver gereden. Hierbij is de vrachtwagen gekanteld en is de trein lichtelijk ontspoord. De chauffeur van de vrachtwagen heeft uiteindelijk niets aan het ongeluk overgehouden, maar is voor de zekerheid naar het ziekenhuis afgevoerd. Aangezien de er geen passagiers werden vervoerd reed de trein stapvoets. Het is nog onduidelijk, waarom de machinist niet op tijd wist te stoppen en hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Er zijn verder geen gevaarlijke stoffen gelekt, want de vrachtwagen vervoerde graan. Het treinverkeer heeft verder geen hinder ondervonden aan het ongeluk.

ongeluk, ongeval, stapvoets, trein, vrachtwagen

32 gewonden bij treinongeluk in Duitsland

Afgelopen week zijn 32 mensen gewond geraakt bij een treinongeluk met een vrachtwagen. Het gebeurde bij een spoorwegovergang in het Duitse plaatsje Bad Laasphe. Een verhuiswagen passeerde de spoorwegovergang, terwijl een trein in volle vaart naderde. De botsing met de vrachtwagen veroorzaakte een harde klap, waardoor veel passagiers door de trein werden geslingerd en verkeerd terecht kwamen. Onder de 32 gewonden zijn 5 mensen zwaargewond, waaronder de chauffeur van de vrachtwagen en de machinist van de trein. Beide mannen moesten door de brandweer uit de wrakstukken worden gehaald en werden later met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzocht wordt nog wat de toedracht van het ongeluk was, maar vermoedelijk komt het door een onoplettende vrachtwagenchauffeur.

botsing, trein, treinongeluk, vrachtwagen

Trein botst op aanhanger van vrachtwagen

Afgelopen week is een trein op de aanhanger van een vrachtwagen gebotst. Dit gebeurde in de buurt van Maastricht toen een aanhanger van een vrachtwagen was losgeschoten bij een spoorwegovergang. De chauffeur probeerde de aanhanger nog terug te koppelen aan de vrachtwagen, maar deed dit tevergeefs. De aanstormende trein kon niet meer remmen en botste frontaal op de aanhanger. Door de klap raakte een bestuurder van een scooter licht gewond. De bestuurder van de scooter moest na het treinongeluk direct worden overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij na behandeling weer is vertrokken. Het treinverkeer tussen Maastricht en Heerlen was hierdoor de hele middag gestremd. Tevens werd de spoorwegovergang op last van de politie gesloten.

Treinbotsing met vrachtwagen

botst, scooter, trein, vrachtwagen

Vrachtwagen ontsnapt van frontale klap

Afgelopen week is een vrachtwagenchauffeur vast komen te zitten tussen de slagbomen op de treinrails bij Vught. De machinist van de aanstormende Intercity kon nog net op tijd stoppen en heeft daarmee een groot ongeluk vermeden. De vrachtwagen was te hoog voor de doorgang, waardoor hij vast kwam te zitten op het spoor. De machinist was erg geschrokken van de situatie en kampte met hardt problemen na afloop. Het treinverkeer liep ruim een uur vertraging op tussen Vught en Boxel. Zowel de vrachtwagenchauffeur als de machinist konden hun rit hervatten.

Frontale klap

frontale, klap, trein, vrachtwagen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!